Közlekedési lámpákat szeretnének a lakók a Szántó körútra

Megosztás

Ugyanolyan négysávos út van Szolnokon a belvárosi Szántó körúton, mint a Széchenyi lakótelepen a Széchenyi körúton. A különbség annyi, hogy míg az utóbbin több közlekedési lámpa is segíti a gyalogosoknak az átkelést, addig a sokkal forgalmasabb Szántón egyetlen egy sem! A környékbeli lakosok mérgesek.

Nagyon problémás a Szántó körúton átkelni a négysávos úton, akkora rajta a forgalom. Az átkelést semmi sem segíti. Nincs kint sárgán villogó lámpa, de nincs kint forgalomirányító jelzőlámpa sem, ami pedig nagyon kellene. Szemben a Széchenyi körúttal, ahova több lámpát is kihelyeztek. Pedig ott sokkal gyérebb a gépjárműforgalom.

Az út mentén lakók arra panaszkodnak, hogy alig lehet a Szántón átkelni. Idősebbek, akik nehezebben mozognak, többször is meggondolják, mikor rugaszkodjanak neki a túloldalnak. Kisgyerekes anyukák loholva kelnek át az úttesten, de a gyors tempó mindenkinek ajánlatos.

Az autók lényegében folyamatosan áramlanak, több autó a megengedettnél hajt gyorsabban. Éppen ezért felvetődött traffipax kihelyezésének lehetősége is, persze nem a rendőrség és a város, hanem a lakosok részéről.

A Szántón nem véletlenül volt már baleset. Gyalogost, kerékpárost gázoltak már el.

A lakosok szerint a “korszerű” világítás miatt alig lehet látni a gyalogátkelőhelyeknél, főleg esőben. A Kassai útról is nagyon körülményes kikanyarodni a Szántóra. Arról is beszámoltak, hogy a város felől, a Kassai utcából nagyon sokan balra is szoktak kanyarodni, holott tábla jelzi, hogy csak jobbra lehet kihajtani.

Azt nem értik a lakosok, hogy miért nem lehet közlekedési lámpákat üzembe állítani. Négy gyalogátkelő van egy pár száz méteres útszakaszon, az út mellett egy iskola is van. 

A körzet önkormányzati képviselője ellenzéki. Berényi Gábort megkérdeztük, ő úgy válaszolt, hogy a problémát már felvetette a városházán, ahol azt a választ kapta, hogy a forgalom gyors áthaladását jelentősen megakasztanák a jelzőlámpák.

Ellenzéki lakossági fórumokon gyakorta elhangzó mondat, hogy ha 2024-ben az ellenzék kerül többségbe, akkor több esély lesz a lakosság panaszát orvosolni.

Talán ez is bekerül abba a puttonyba, ami már tele van a lakosság elégedetlenségével.

Nyitóképünkön: Ha egyik irányból nem jönnek autók, akkor a másikból egész biztos. Nehéz az átkelés a Szántó körúton, jelzőámpát akarnak a lakosok.

Kapcsolódó cikkek